В ЄС зросла кількість смертей від передозування наркотиками

В Євросоюзі за 2015 рік від передозування героїном та опіатом померло на 6% більше, ніж в 2014 році

Про це повідомляє Європейський моніторинговий центр з наркотиків та залежності в Лісабоні.

За даними експертів Європейського моніторингового центру з наркотиків та залежності в Лісабоні, в Євросоюзі 80% смертей пов'язані з передозування героїном та опіатом. Лише за 2015 рік від передозування померла 8441 людина, що на 6% більше, аніж в 2014 році. Найбільше смертоносних випадків наркотичного передозування зафіксовано у Німеччині та Великій Британії. За словами європейських фахівців, така статистика пов'язана з падінням цін на героїн та опіат. На їхню думку, це призвело до того, що нарковиробники стали виготовляти отруту з вмістом більшої кількості героїну та опіату.

За дослідженнями моніторингового центру, від передозуванням наркотиків в європейських країнах померло на 80% більше людей, аніж в минулому році. 78% із загиблих – чоловіки.

Також у їхньому звіті зазначається, що 93 млн громадян Євросоюзу віком від 15 до 64 років хоча б раз у житті пробували наркотики. Найчастіше у Європі вживають кокаїн, екстезі та амфетамін. За даними центру, у 2016 році близько 2,3 млн дорослих європейців пробували кокаїн. У центрі запевняють, що саме цей наркотик став доступнішим, аніж це було раніше.

Найпопулярнішим серед наркотиків залишається канабіс. За інформацією організації, його вживає 88 млн європейців. Саме його найчастіше вилучає поліція на території ЄС – 70% випадків на рік. Також у центрі додають, що 1% дорослих щоденно або ж понад 20 днів на місяць курять цю траву.

За словами єврокомісару з внутрішніх справ ЄС Дімітріуса Аврамопулоса, наркопроблема залишається найбільшим викликом для європейської спільноти.