З самого ранку у мерії Кривого Рогу тривають обшуки

Сьогодні з 9:50 фіскалами та обласною прокуратурою проводяться обшуки у виконкомі міськради

Про це інформує "Перший Криворізький".

У виконкомі міськради зараз працюють близько 40 співробітників правоохоронних органів.

До муніципального центру послуг та центрального входу виконкому міськради криворіжці потрапити наразі не можуть. У будівлю пропускають тільки співробітників виконкому.

За інформацією видання, слідчі дії можуть проводитися в управлінні комунальної власності міста та відділі з питань державного архітектурно-будівельного контролю.

Криворізький міський голова Юрій Вілкул, пише "Весь Кривій Ріг", перебуває в будівлі - він був присутній на ранковій нараді у міськвиконкомі.

Місцева "Домашня газета" нагадує, що 11 травня під час відрядження в Дніпро був затриманий виконувач обов'язків начальника управління містобудування, архітектури та земельних відносин Криворізького міськвиконкому Валерій Нетяженко. Затримання провели спільно прокуратура і ДФС. Посадовцю пред'явлено підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

У зв'язку з цим затриманням керівник обласної фіскальної служби Оксана Томчук заявила, що це боротьба не тільки з розкраданням криворізького бюджету, а й з фінансуванням проросійських акцій. Подібних до тієї, яка мала місце 9 травня в Дніпрі, коли "тітушки" напали на ветеранів АТО.