Люди вже розігріті: блокада земельної реформи загрожує створенням нової "ДНР"

Повстання деяких політсил проти земельної реформи може дестабілізувати ситуацію у низці областей та призвести до утворення нових терористичних республік

Зміст

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат "Народного фронту", координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Він зазначив, що тема повстання проти земельної реформи, яку почала розхитувати партія "Батьківщина", є неприпустимою.

За його словами, ця тема різко погіршує ситуацію в Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, зокрема на останню впливають одразу кілька негативних факторів. 

"Це - помітний вплив "русского мира" і наявність антиукраїнських організацій, нелояльність чималої частки місцевих бонз. А також пряме мовлення російських телеканалів в районах, що межують з Придністров'ям", - наголосив Тимчук.

Він зауважив, що аграрні райони Одеської області є найбільш проблемними в країні щодо низки соціально-економічних показників. Зокрема, відповідно до статистики, 4 райони Одеської області знаходяться в десятці найгірших в Україні за рівнем середньої зарплати. Таким чином аграрна тема на Одещині сприймається дуже актуально, "оскільки робочих місць в інших сегментах там немає".

"Зараз на людей, які отримують в середньому $100 орендної плати за пай в рік, обрушилася маса інформації. Хтось обіцяє золоті гори, хтось лякає, що ці "золоті гори" вкрадуть аферисти. Люди вже розігріті", - підсумував Тимчук.

Перший заступник очільника Верховної Ради Ірина Геращенко підтвердила такі заяви депутата і додала, що зараз російські владі вигідна дестабілізація внутрішньої ситуації в Україні.

"Дуже хочеться, щоб ті, хто зараз рве вишиванки "за українську землю", не провокували цим всіляких, радо підгодованих з Москви, "ХНР, МНР, ОНР" і т.д., щоб боротьба за статус-кво з землею( а це узаконення нинішнього грабунку селян, землі яких і так в оренді на 100 років у латифундистів), не привела на украінські землі чергову війну", - наголосила вона.