Суд у Києві забрав 94 гектари землі у родича Дмитра Медведєва

Київський апеляційний госпсуд відібрав 94 га землі у родича російського прем'єра Дмитра Медвєдєва

Про це повідомив у Facebook народний депутат Павло Різаненко.

За словами Різаненка, 6 червня колегія Київського апеляційного господарського суду відсудила у держпідприємства "Радіопередавальний центр" 94,67 га землі та повернула її Броварській міськраді. Власник підприємства – Віктор Поліщук, який одружений на племінниці дружини російського прем'єра Дмитра Медвєдєва.

 
  • Нагадаємо, у 2015 році Шевченківський районний суд Києва заарештував 94,67 гектара землі поблизу столиці України. Ця ділянка належить власнику супермаркетів електроніки «Ельдорадо» Віктору Поліщуку.
  • За даними телепрограми "Наші гроші", землі державного підприємства «Радіопередавальний центр» були виведені на структури Поліщука через спеціальну схему.
  • Спочатку місцеві депутати проголосували за передачу земель в оренду 48 громадянам для сільського господарства. Згодом всі вони в один день і за допомогою одного нотаріуса передали свої ділянки приватному підприємству «Інтер-профіт».
  • У 2014 році слідчі управління МВС у Київській області почали розслідувати кримінальну справу про зловживання владою посадовими особами Броварського та обласного Держземагентства, що призвели до збитків у понад 116 млн грн.