У розвідці США заперечили, що Трамп тиснув на них

Директор Агентства нацбезпеки США Майкл Роджерс і глава розвідки Ден Коутс заявили, що жоден представник влади ніколи не чинив тиску на них

Про це йшлося під час слухань у комітеті Сенату США з питань розвідки, повідомляє "Укрінформ".

"Протягом понад трьох років на посаді директора Агентства національної безпеки, наскільки я пам'ятаю, мені ніхто ніколи не наказував робити те, що я вважав незаконним, аморальним, неетичним або недоречним", - заявив Роджерс.

Водночас він не став відповідати на запитання віце-голови комітету демократа Марка Уорнера щодо взаємодії між ним і президентом.

Сенатор Уорнер поставив подібне запитання й директору національної розвідки Дену Коутсу, але той також заперечив тиск на нього з боку представників влади.

"Я ніколи не відчував тиску або втручання у будь-який спосіб для формування розвідувальної інформації з політичною метою або у зв'язку з нинішнім розслідуванням", - заявив Коутс.

При цьому керівник національної розвідки відмовився коментувати свої контакти з президентом США, пославшись на те, що відкриті слухання не зможуть забезпечити конфіденційність інформації, яка має залишатися закритою.