Власність народу закінчилась з розвалом СРСР, - Данилюк про необхідність земельної реформи

Верховна Рада повинна ухвалити законопроект щодо земельної реформи, щоб повернути селянам право повноцінно розпоряджатися своєю землею

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр фінансів Олександр Данилюк.

Говорячи про лозунги, що сьогодні скандують під Радою, типу "Земля - це власність народу!", він зауважив, що в Україні вже давно є право власності, гарантоване кожній людині окремо.

"Власність народу" закінчилася з розвалом Радянського союзу. По-друге, Аграрна партія мала би представляти інтереси селян. Але люди, які вийшли під Раду, виступають проти розвитку аграрного сектору та проти повернення селянам права повноцінно розпоряджатися своєю землею", - наголосив Данилюк.

Він пояснив, що  комусь вигідно, щоб ціни на оренду землі залишалися дуже низькими, а дрібні фермери не могли обробляти свою землю, адже не мають змоги дати в заставу землю в банку для стартового капіталу.   

"По-третє, відбувається підміна понять. Проплачені мітинги - це не суспільна думка, це не громадянська позиція. Це стара практика, коли на вулицю виводять людей, які не за ідеї стоять під Радою або Кабміном", - підсумував Данилюк.