Частина Донеччини може залишитися без води, - міністерство

На Донеччині без води можуть залишитися відразу три райони: Покровський, Волноваський, Добропольський і місто Маріуполь

Про це повідомила у Twitter прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

За інформацією міністерства, якщо обстріли бойовиків триватимуть, без води можуть залишитися одразу три райони Донеччини – Покровський, Волноваський, Добропільський, а також місто Маріуполь.

У прес-службі комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу" зазначають, що через припинення роботи насосної станції Південно-Донбаського водопроводу зупинили також подачу води з каналу "Сіверський Донецьк-Донбас" на п'яти фільтрувальних станціях, а саме: Красноармійській, Великоанадольській, Маріупольській № 1 і № 2, а також Донецьку.

Повідомляється, що на маріупольській фільтрувальні станції воду подаватимуть зі Старокримського водосховища.

Подачу води на Красноармійську й Великоанадольську фільтрувальні станції припинили повністю через відсутність резервного джерела водопостачання.

У свою чергу бойовики "ДНР" звинуватили українських військових в обстрілі території насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водоводу під Ясинуватою.

За даними голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, через інтенсивність обстрілів людей поки що не евакуюють.  

"Станом на 10-ту годину, за оперативною інформацією, маємо таку картину: на лінії Кам’янка – Крута Балка загострення, поруч із насосною станцією № 1 (це район Мар’їнки, поблизу Василівки) пролунало близько 40 вибухів", – написав Жебрівський у Facebook.