Липецький Roshen відмовляється платити в російський бюджет 48 млн

Липецька кондитерська фабрика Roshen подала позов до суду з вимогою звільнити підприємство від сплати до бюджету Росії 48 млн рублів податкової недоїмки, пені та штрафу

Арбітражний суд Липецької області розгляне позов 20 червня, передає "Інтерфакс".

З матеріалів суду випливає, що в березні 2017 року Міжрайонна інспекція з найбільшим платникам податків по Липецькій області нібито виявила правопорушення і нарахувала кондитерській фабриці недоїмку з податку на додану вартість в сумі 28,66 млн руб, пеню в 8,3 млн рублів і штраф в розмірі 11,45 млн руб.

31 травня в суд надійшов позов Липецької фабрики про визнання рішення МІФПС незаконним. 5 червня суд прийняв заяву до розгляду.

Крім того, Roshen подала клопотання про вжиття забезпечувальних заходів у вигляді заборони проводити дії, пов'язані з виконанням свого рішення. У ньому фабрика вказує на те, що примусове рішення завдасть значної шкоди підприємству.

Однак, як говориться в повідомленні, суд вирішив "заяву фабрики Roshen про забезпечення позову залишити без змін". Він запропонував заявнику до 16 червня представити суду бухгалтерський баланс, звіт про фінансові результати, довідку про стан розрахунків по податках, зборах, пені і штрафів та інші матеріали для підтвердження підстав застосування забезпечувальних заходів.