МАУ відповіла на звинувачення у перешкоджанні Ryanair

Компанія "Міжнародні авіалінії України" звинуватила міністра інфраструктури Володимира Омеляна у лобізмі компанії Ryanair

Про це повідомляє МАУ у Facebook.

Компанія відповіла на заяву міністра інфраструктури щодо спроб національного авіаперевізника "зберегти своє монопольне становище на ринку" та перешкоджати приходу лоукост-перевізників до України.

"Авіакомпанія МАУ переконана, що подібні недостовірні заяви не є припустимими для посадової особи, адже дискредитують та завдають шкоди не лише конкретним перевізникам, а й державі в цілому", - вважають у МАУ.

МАУ виступає "проти лобізму та створення міністром Омеляном привілейованих умов для одного суб’єкту бізнесу, лоукост-перевізника".

У МАУ стверджують, що Омелян підписав меморандум з Ryanair, в якому "всупереч закону цій компанії надаються особливі преференції, недоступні для інших перевізників". 

"Авіакомпанія МАУ вважає ці дії міністра незаконними, такими, що мають ознаки корупції та зловживання службовим становищем у власних інтересах та інтересах третіх осіб", - йдеться у заяві МАУ.

МАУ назвало заяви про високі тарифи в Україні "міфом".

"Рівень тарифів українських перевізників наразі дорівнює тарифам лоукост-компаній", - стверджує МАУ.