У Британії злочинця затримали завдяки системі, яка розпізнає обличчя

Поліція Південного Уельсу Великої Британії наприкінці травня затримала підозрюваного завдяки новій системі автоматичного розпізнавання осіб

Про це повідомляє N+1.

Систему була запроваджено в Кардіффі в рамках підготовки до фінального раунду ліги чемпіонів УЄФА, який відбувся 3 червня на стадіоні "Міленіум".

Подробиці затримання підозрюваного в Кардіффі поліція не розкриває, оскільки справа ще не закрита. Відомо лише, що поліція вже мала у своєму розпорядженні дозвіл суду на затримання підозрюваного. Фотографія особи затриманого зберігається в базі даних поліції разом із півмільйоном фотографій інших людей, які колись були затримані поліцією.

Як саме побудована система розпізнавання осіб, яку використовує поліція Південного Уельсу, наразі не розкривається. Повідомляється тільки, що обладнання та програмне забезпечення для неї поставила японська компанія NEC. Достовірно відомо, що система працює на базі пересувних мікроавтобусів з камерами спостереження. Але до неї можуть бути підключені вуличні камери та реєстратори поліції.

У квітні поточного року Корнеллський університет почав розробку системи, яка дозволить різним типам роботів вести групове спостереження за підозрюваними. Нова система буде взаємодіяти з усіма джерелами відеоінформації, істотно спрощуючи стеження.

Поліцейські бази даних містять інформацію про тисячі злочинців, більшість із яких найчастіше відносно вільно можуть пересуватися по країні. Звичайним поліцейським просто неможливо запам'ятати особи кожного з них, щоб упізнати злочинця при зустрічі.