У Києві відкрився мультибрендовий салон із продажу електрокарів. PR

У Києві відкрився новий мультибрендовий салон із продажу електрокарів

Потенційним покупцям тут запропонують на вибір моделі майже усіх світових автогігантів. 

"80% ринку бензинових автомобілів випускають електричні автомобілі. І вони в нас всі є. Або в наявності, або під замовлення. Все, що люди за 3 роки у нас просили - ми все зробили в одному місці", - сказав директор Київського салону компанії "АвтоЕнтерпрайз" Олександр Ребейник. 

Паралельно розбудовується і інфраструктура розбудовування електроавтомобілів. Компанія "АвтоЕнтерпрайз" на території України встановила близько 800 електрозарядних станцій. За словами генерального директора компанії Дмитра Ніконова, долучитися до роботи мережі підзарядних об'єктів можуть і приватні особи. Та ще й отримувати при цьому прибуток. 

"Ми зробили обладнання, яке може встановити кожна людина біля свого будинку, біля свого гаража, біля своєї дачі. Поставити зарядну станцію, отримувати за це кошти. Немає торгівлі електроенергії. Ми пішли від цього, зруйнували монополію шляхом подачі електроенергії по собівартості. І просто приїхав Ваш товариш зарядився, а потім Ви у нього зарядилися, або Ви навіть не знаєте хто там заряджався, але ви отримуєте кошти", - сказав Ніконов. 

За підсумками 2016 Україна ввійшла до 5 країн-лідерів Європи за темпами розвитку екологічного транспорту. Продано понад 2500 електрокарів та гібридів. Оптимістичні очікування у компанії і у найближче майбутнє. 

"Київ - це столиця нашої України. Як буде в Києві - так само буде і в усій Україні. З цього прогноз у нас дуже оптимістичний, ми розраховуємо на геометричну прогресію. Плануємо вийти на продажу по Києву близько 50 машин на місяць. Якщо ми говоримо по всій Україні - то це близько 100 машин", - повідомив комерційний директор компанії Ілля Калугін.

З розвитком ринку зменшуватимуться і ціни на електромобілі. Bloomberg опублікував свій прогноз: вартість електроавто у найближчі 5-7 років знизиться більш ніж на 70%.