НАЗК звинуватило міністерства у "недогляді" за корупціонерами

Фахівці Національного агентства з питань запобігання корупції заявили про недостатній рівень роботи уповноважених осіб міністерств

Про це повідомляє прес-центр НАЗК.

Департамент організації роботи із запобігання та виявлення корупції наголошує на типових порушеннях, тенденція до яких зберігається протягом останнього часу.

Серед таких - непроведення спеціальної перевірки у випадках, коли це прямо передбачено законодавством, порушення строків при проведенні спеціальної перевірки та підготовка довідки за результатами спецперевірки при відсутності однієї з інформацій від відповідних органів.

"Оскільки одними з найважливіших завдань уповноважених підрозділів міністерств із запобігання та виявлення корупції є методична та консультативна допомога з питань антикорупційного законодавства та контроль за дотриманням антикорупційного законодавства, Національне агентство звертає увагу уповноважених осіб на необхідність постійної співпраці зі службами персоналу з питань проведення спеціальних перевірок", - сказано в повідомленні.

Як зазначили у НАЗК, для уникнення надалі вищезазначених порушень уповноважені особи мають здійснювати ретельний контроль за дотриманням антикорупційного законодавства.