Німеччина заступилася за Катар у дипломатичному конфлікті

Голова МЗС Німеччини Зігмар Габріель розкритикував дипломатичну блокаду Катару з боку низки арабських держав і закликав до врегулювання конфлікту

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Німеччина та світове співтовариство сильно стурбовані тим, що відбувається в регіоні Перської затоки", - заявив Габріель після зустрічі з головою МЗС Катару шейхом Мохаммедом аль-Тані в Нижній Саксонії.

Зігмар Габріель зазначив, що рівень напруження в цьому регіоні наразі високий, враховуючи конфлікти в Сирії та Ємені, то ж ескалація напруженості між країнами Перської затоки абсолютно не потрібна. Він закликав країни, втягнуті в конфлікт навколо Катару, зосередитися на справжньому ворогові - джихадистському угрупованні "Ісламська держава".

Габріель також нагадав країнам, які беруть участь в блокаді Катару, що багато держав в цьому регіоні, зокрема Саудівська Аравія та Туреччина, надавали підтримку небезпечним угрупованням.

У свою чергу аль-Тані назвав блокаду Катару порушенням норм міжнародного права спробами дискредитувати його країну на світовій арені.