Суркіси судяться з Мінфіном та НБУ за $200 млн, які "зникли" у Приваті, - ЗМІ

Брати Григорій та Ігор Суркіси подали до суду на Мінфін та Нацбанк за невиплату їм відсотків по депозитам націоналізованого ПриватБанку

Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду, повідомляє портал Finbalance.

У відповідь на звернення підприємців прокуратура міста Києва здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінального зловживання владою або службовим становищем та невиконання судового рішення.

Згідно з документом, досліджуються обставини невиконання службовими особами Міністерства фінансів, НБУ та ПриватБанку ухвали Печерського райсуду від 9 лютого 2017, яким він задовольнив клопотання компаній, пов’язанних із Суркісами.

Йдеться про забезпечення їхнього позову до ПриватБанку та його кіпрської філії, які суд зобов'язав нарахувати та виплатити відсотки за депозитними рахунками цих осіб, а також виплатити кошти, розміщені на рахунках цих компаній.

Окружний адмінсуд Києва розглядає позов згаданих компаній до НБУ і Фонду гарантування про визнання протиправною заборону видаткових операцій з рахунків пов`язаних осіб.

17 травня київський Госпсуд повернув Мінфіну без розгляду його позов до компаній, які пов’язували з Суркісами – Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP і Фонду гарантування про визнання припиненими депозитних договорів цих 6 компаній з ПриватБанком.

За неофіційними даними джерел газети "Дзеркало тижня", Суркіси могли втратити  під час націоналізації ПриватБанку близько $200 млн.