Трамп відреагував на свідчення екс-голови ФБР щодо втручань Росії у вибори США

Свідчення колишнього керівника ФБР Джеймса Комі щодо втручань Росії в американські вибори 2016 року повністю виправдали президента США Дональда Трампа

Офіційну заяву щодо позиції Трампа випустив його адвокат Марк Касовіц, повідомляє видання The Los Angeles Times.

Він зазначив, що всупереч численним фейковим повідомленням ЗМІ, Комі підтвердив, що Трамп не знаходився під слідством в рамках будь-якого розслідування щодо втручань Росії. ФБР також не має ніяких доказів того, що російське втручання вплинуло на результат президентських виборів. 

Свідчення Комі також дають зрозуміти, що президент ніколи не намагався перешкодити цьому розслідуванню і, фактично, Трамп просив Комі дізнатися, чи співпрацював хтось з американської адміністрації з російськими високопосадовцями. 

За словами Касовіца, Трамп також ніколи не змушував Комі припинити розслідування щодо екс-радника з питань нацбезпеки Майкла Флінна.

"Президент також ніколи не говорив містеру Комі: "Мені потрібна вірність, я чекаю вірності" за формою або суттю. Звичайно, адміністрація президента має право очікувати лояльності від тих, хто служить в адміністрації", - підсумував Касовіц.