У Путіна відреагували на слова Порошенка про "немиту Росію"

Президент Росії Володимир Путін вважає, що ті, хто хочуть побачити негатив в цитаті російського письменника Михайла Лермонтова "Прощай, немита Росія", замовчують другу строфу вірша

Журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов опублікував відео в своєму Twitter, на якому Путін розповідає, "як треба читати" Лермонтова. 

"Ті, хто хочуть побачити негатив, на цьому зупиняються, але там є друга строфа: "Бути може, за хребтом Кавказу сховаюся від твоїх царів. Від їхнього всевидющого ока, від їхніх всечуючих вух", - процитував президент Росії.

Крім того, згодом у виданні, на яке працює пропагандист, наголосили, що президент України встав на дуже слизький лід, оскільки Лермонтов – один із улюблених поетів Путіна, і президент Росії розбирається в ньому явно краще за президента України.

Також у Росії знайшли голову роду Лермонтових, який є першим заступником голови комісії з питань культури Громадської палати Росії.

"Скоріш за все треба в дзеркало подивитися пану Порошенку, вимовляючи ці слова, щоб спробувати розібратися, хто у нього є рабами, а хто – його панами. На жаль, ми стаємо свідками історичних подій, пов'язаних зі зміненою свідомістю в цій країні. У російській літературі є таке поняття, як "чужебесие", – це те, що зараз відбувається в Україні ", – зауважив Михайло Лермонтов, потомок відомого поета.

За його словами, цей відомий вірш, імовірно, і не належить перу російського класика.

"Нема автографа цього твору, написаного рукою Лермонтова. Воно переписано кимось із приміткою, що вірш було почуто від класика. Тобто цей твір, який йому приписують, однак достовірно він йому не належить", – додав нащадок митця.