День у АТО: 25 обстрілів, один загиблий

У понеділок, 12 червня, проросійські бойовики в зоні антитерористичної операції 25 разів обстріляли українських військових і мирних жителів

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На приморському напрямку найманці накрили з 152-мм артилерії околиці населених пунктів Графське та Ольгінка. Так, у Графському снаряд вибухнув на дорозі поблизу будівлі по вул. Молодіжна. Також внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено гуртожиток, де мешкали студенти Лісного коледжу. 

У населеному пункті Ольгінка по вул. Центральній пошкоджено понад 10 житлових будинків – осколками посічені стіни, побито вікна, пошкоджені покрівлі. Обстрілом виведено з ладу електричну підстанцію: понад 100 приватних домоволодінь залишилися без світла. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

На тому ж напрямку бойовики впродовж дня з 82-мм мінометів били по позиціях сил АТО поблизу Мар'їнки та Чермалика, з гранатометів та стрілецької зброї неодноразово обстрілювали райони Широкиного, Водяного, Талаківки, Гнутового та Павлополя.

На донецькому напрямку терористи одразу по опівночі обстріляли з мінометів та гранатометів опорні пункти в районі Луганського на Світлодарській дузі.

На луганському напрямку окупанти скоїли близько 10 збройних провокацій. По позиціях ЗСУ біля Троїцького ворог бив із 120-мм мінометів, поблизу Новотошківського та Новоолександрівки - з 82-мм мінометів, поблизу Новоолександрівки бандити двічі застосовували протитанкові ракетні комплекси. 

Неподалік Кримського терористи били по наших позиціях із озброєння БМП, по оборонних укріпленнях в районі пунктів Жовте, Лобачеве та Малинове відкривали вогонь з піхотного озброєння.

Упродовж дня внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув. ще четверо зазнали поранень.