ФСБ використовувала "ВК" і "Одноклассники" для вторгнення в Україну, - СБУ

Російські спецслужби поширювали антиукраїнські настрої через соцмережі "ВКонтакте" та "Одноклассники" перед вторгненням в Україну

Про це повідомила під час круглого столу заступник начальника департаменту контррозвідувального захисту в сфері інформаційної безпеки СБУ Юлія Лапутіна, передає УНІАН.

За інформацією Лапутіної, російські спецслужби реалізовували інформаційно-психологічні операції проти України через соцмережі "ВКонтакте" та "Одноклассники".

"Зокрема, шляхом створення, адміністрування, штучного нарощування відвідуваності антиукраїнських та проросійських груп в українському сегменті російських соцмереж "ВКонтакте" та "Одноклассники", - заявила вона.

За її словами, значна частина вказаних груп діяла з території Росії. Проте ФСБ активно вербувала й українських громадян. Вони перераховували гроші завербованим агентам через сервіс "Яндекс.Гроші", аби ті допомагали їм нарощувати штучне відвідування антиукраїнських груп у проросійських соцмережах і пропагандували підрив цілісності, безпеки та суверенітету України.