У Південній Кореї розробили "зарядку", яка працює від льоду та снігу

Інженери південнокорейської компанії IDIM Design Laboratory розробили зарядний пристрій Snow Energy, який може зарядити гаджет від льоду або снігу

Про це повідомляє "Популярная механика".

Сам пристрій має вигляд невеликої лампи. Він використовує термоелектричний генератор, що працює від екстремальних температур.

У верхню частину пристрою потрібно залити гарячу воду, а нижню частину помістити в холодну або, наприклад, відро з льодом.

Верхня частина лампи — це вакуумна колба, яка зберігає гарячу воду для нагріву теплової труби. Труба, у свою чергу, з'єднується з модулем термоелектричного генератора. Інший кінець модуля являє собою спіральний радіатор, що містить акумуляторну батарею.

Після того як залити воду у вакуумну колбу і прикрутити термоелектричний генератор, користувач повинен лише опустити радіатор в щось холодне, наприклад, відро з льодом.

Таким чином, термоелектричний генератор проводить електрику за допомогою різниці температур між двома частинами пристрою. Такий пристрій також може використовуватися і як джерело світла.