В Україні запустили проект із протидії домашньому насильству

В Україні стартував пілотний проект "Поліцейська мережа протидії домашньому насильству"

Про це повідомили в Мінсоцполітики, передає Еспресо.TV.

Проект було ініційовано МВС та Мінсоцполітики. Презентація роботи мобільних груп по протидії домашньому насильству "Поліна" відбулася в Українському кризовому медіа-центрі.

Міністерство напрацювало законопроекти з протидії домашньому насильству, створило 26 мобільних бригад, які вже працюють на сході країни, та запустило "гарячі лінії" для звернень громадян, які стали жертвами домашнього насильства чи торгівлі людьми. Із працівниками мобільних бригад проведено тренінги з реагування на такі випадки.

Для організації комплексної допомоги постраждалим до проекту залучатимуться партнери з метою розвитку необхідної інфраструктури, зокрема притулків, забезпечення необхідної соціальної, медичної, психологічної, юридичної допомоги та створення можливостей для повноцінного повернення до нормального життя, а також проведення корекційної роботи з кривдниками.

"Все це в комплексі підвищить довіру суспільства до держави, збільшить кількість звернень із випадків домашнього насильства. Суспільство має знати правду, а спеціальні служби мають оперативно реагувати та відповідним чином діяти", - наголосила заступник міністра Наталія Федорович.

Пілотний проект розпочав роботу в Дарницькому районі Києва, Малиновському районі Одеси та в Сєвєродонецьку Луганської області. До середини 2018 року проект планується поширити на всю територію України.