Журнал "Фокус" презентує анімаційний фільм-баладу "Причинна"

Журнал "Фокус" презентує щорічний традиційний арт-проект. Вперше в Україні буде представлений анімаційний фільм-балада "Причинна", створений за мотивами однойменної романтичної поеми Тараса Шевченка

Допрем’єрний показ відбудеться за підтримки «Galerie Les Noms» 15 червня 2017 року о 18:30 в кінотеатрі «Оскар» (ТРЦ «Gulliver»)

Режисерський дебют талановитого митця Андрія Щербака розповість історію українських Ромео та Джульєтти. Головна ідея драми – ствердження кохання, яке долає навіть перешкоди розлуки, війни та смерті. Унікальна анімація, музичні імпровізації, натхнений живопис, поезія Великого Кобзаря та глибокі народні традиції у сучасній інтерпретації – цей проект не залишить байдужим нікого.

«Ми хотіли представити на суд глядачам мистецтво, яке здатне схвилювати. Нинішній арт-проект розповідає про потаємні надії та справжні вічні цінності, супротив метушні та крихкості життя. Кінофільм став гармонійний злиттям сучасного та вічного у житті народу України», - розповідає творча команда журналу «Фокус».

Журнал «Фокус» протягом п’яти років займається арт-проектами, які можуть привернути увагу до національного культурного простору та його нових знакових фігур. «Мистецтво для України – це форма глибинного пізнання її національного духовного багатства та різноманітності. Це також шлях збереження творчого потенціалу ДНК нашої нації, створення та просування культурного бренду незалежної України. Саме тому важливість арт-проект журналу «Фокус», у якому переплетуться живопис, музика, поезія, кино й мода, важко переоцінити», - відзначила арт-куратор проекту Оксана Цибка.

У програмі вечора заплановані виставка картин, ілюстрацій та кадрів з фільму, живий музичний супровід та зустріч з творчим колективом проекту. Під час презентації відбудеться дизайнерський показ за мотивами образів з фільму українського бренду «Foberini». Бренд відроджує старовинну національну вишивку і втілює старослов’янські традиції жіночого одягу у стильному і вишуканому дизайні.

Більше про фільм:

Режисер, автор сценарію і художник-постановник: Андрій Щербак

Музика: Тетяна Шамшетдінова, віолончеліст Мартін Няга (Молдова), віолончеліст Денис Карачевцев (Україна), альтист Андрій Марахов (Франція)

Художній керівник: Олена Касавіна

Продюсери: Геннадій Кофман, Ольга Бесхмельніцина

Фільм створений кінокомпанією «МаГіКа-фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

«Фокус Медіа» - загальнонаціональний суспільно-політичний тижневик «Фокус» і сайт focus.ua. Видання дає читачеві актуальну аналітичну інформацію про події в країні і світі в популярному діловому форматі. Наклад журналу – 32 000 екземплярів. «Фокус» існує з 2006 року. З грудня 2016 року проектом володіє компанія Business Radio Group. Додаткова інформація на www.focus.ua