У Києві екс-працівники "ПриватБанку" вивели з фінустанови 200 тис. грн

Правоохоронці викрили в Києві банду колишніх працівників "ПриватБанку", які в шахрайський спосіб розікрали гроші фінустанови

Про це повідомляє у Facebook прес-служба столичної прокуратури.

Зловмисники придбали низку фіктивних підприємств, яким видавалися термінали для розрахунків платіжними картками. Через ці термінали шахраї проводили фіктивні транзакції з продажу різноманітних товарів, а після зарахування коштів знімали їх у банкоматах.

У подальшому вони проводили фіктивні операції з нібито повернення товарів, після чого "ПриватБанк" повертав кошти на відповідну банківську картку за власний рахунок, оскільки на банківських рахунках фіктивних підприємств кошти вже були відсутні.

Наразі встановлено вже 200 тис. грн збитків, завданих банківській установі.

Правоохоронці провели 14 обшуків житла та транспорту зловмисників, вилучивши 7 POS-терміналів, 18 чеків на повернення готівки, 97 банківських карток, 28 печаток, 18 sim-карток, 2 комп'ютери, 5 ноутбуків, 3 планшети та близько 240 тис. грн готівки.

Затримано троє учасників злочинного угруповання. Їм готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та вирішують питання про арешт як запобіжний захід.