Чиновниця уряду "попалася" на боротьбі з проспектом Шухевича

Юрист з Міністертва економічного розвитку і торгівлі Ольга Кушнір розсилала колегам петицію щодо повернення проспекту Шухевича попередньої назва на честь радянського генерала Ватутіна

Цей факт помітили користувачі Facebook.

"Вже. Й друзям розіслала", - повідомила вона на своїй сторінці.

За відкритими даними, Кушнір працює у Департаменті стратегічного розвитку сектору оборони та безпеки Мінекономрозвитку.

Йдеться про петицію проти перейменування проспекту генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича, поширювану у соцмережаж Оленою Бережною, матір'ю екс-нардепа від Партії регіонів Ірини Бережної. Тоді як Бережна-молодша називає командарма УПА "фейковим ***оєм - пособником нацистів", а її мати займалася оформленням позову з вимогою заблокувати перейменування проспекту.

У своєму профайлі Кушнір зазначила, що перед цим працювала у Міністерстві інформаційної політики, має офіцерське звання в МВС та науковий ступінь кандидата юридичних наук.

Після того як розгорівся сканадал, з офіційного аккаунту МЕРТ надійшло пояснення:

"Нам дуже прикро, що склалася така ситуація. Позиція пані Кушнір жодним чином не відображає позицію міністерства".

У Міністерстві запевнили, що його співробітники "з великою повагою ставляться до захисників України в часи Другої світової війни".

"Ми нагадали нашим співробітникам про етичну поведінку державних службовців в соціальних мережах та неприпустимість таких висловлювань", - заявило МЕРТ.