Гройсман відповів Садовому на заклик оголосити надзвичайну ситуацію

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив мера Львова Андрія Садового в неспроможності впоратися з власними обов'язками у відповідь на заклик оголосити надзвичайну екологічну ситуацію

Про це Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду, передає Еспресо.TV.

"Я був міським головою з 2006 по 2014 рік. У мене була така ж проблема з таким самим сміттєзвалищем. Я без допомоги сторонніх осіб сам вів перемовини із мешканцями села, суміжних міст. У нас була блокада сміттєзвалища. Ми по-хазяйськи підійшли, зробили один із найкращих комплексів із переробки сміття, зняли всі екологічні проблеми", - сказав Гройсман.

Прем'єр нагадав, що Андрій Садовий керує Львовом уже 11 років.

"За 11 років він міг побудувати вже 15 таких сміттєзвалищ і переробних заводів. Маючи мільярди гривень на рахунках, він просто неспроможний це зробити. Або не хоче. Я один раз допоміг, другий, третій. Мені вже люди відмовляють, бо не хочуть, щоб на їхню територію безкінечно возили сміття", - додав Гройсман.

На останок голова уряду заявив, що мер Львова не може навести лад у своєму місті.

"Ти ж обирався міським головою, а не я. І сьогодні робити мене винним в тому, що ти не можеш навести лад у Львові? Чим тобі ще допомогти? Землю дали, вона тобі не підходить. Проектну документацію погодили, з французами я домовився. Що ще я маю зробити, щоб ти навів порядок?" - підсумував Гройсман.