Підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка залишили за гратами

Підозрюваний в організації убивства черкаського журналіста Василя Сергієнка Вадим Мельник надалі залишатиметься за гратами

Про це йдеться в сюжеті Еспресо.TV.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Черкаської області. Мельника затримали у Києві в середині травня. Його адвокати декілька разів намагались змінити запобіжний захід — з утримання під вартою на домашній арешт. Втім суд залишив підозрюваного  під вартою. Із новим обвинуваченням - організація злочинного угруповання.

"Ми вважаємо, що це справедливо і це законно, тому що справа дуже резонансна, дуже гучна. Підозрюваний Мельник, щодо якого має бути ухвалено рішення, є чи не єдиною ниточкою, яка може вивести слідство до замовника", - наголосив активіст ГО Автомайдан Черкаси Сергій Яковенко.

"Ви не уявляєте, як тяжко і як несправедливість оця просто вбиває", - розповіла вдова загиблого журналіста Валентина Сергієнко.

Громадського активіста-майданівця Василя Сергієнка викрали у квітні 2014-го з власного подвіря у Корсунь-Шевченківському районі. Наступного дня його закатоване тіло знайшли у лісі. Затримали кілька підозрюваних. По справі вбивства вони безпосередньо вказували на організатора Вадима Мельника, стверджують прокурори. Крім того, слідство володіє телефонними розмовами між підозрюваними.

"Горбенко повідомляє: у цій ситуації був головний Андрій, бо він був найбільш наближений до Вадима Анатолійовича. Виходить, що він отримав від нього вказівки, як це робити", - зауважила заступник прокурора відділу прокуратури Черкаської області Вікторія Дидич.

Перебуваючи у розшуку, Мельник намагався переоформити закордонний паспорт. Провини своєї підозрюваний не визнає. Заявляє, ні від кого не намагався переховуватися.

"Заповнював всі анкети, здавав відбитки пальців в органах внутрішніх справ. Взагалі ніяких запитань до мене не було. Якби я підозрював, чи думав, що мене розшукують і намагався переховуватись, я б ніколи цього не робив", - каже підозрюваний Мельник.

Апеляційний суд вирішив залишити в силі рішення від Придніпровського райсуду Черкас від 1 червня. Тоді підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Без права внесення застави.