Санкції не заважають: Франція наполягає на "чистоті" грошей першої дружини Путіна

Окрім Катерини Тихонової та Кирила Шамалова, влада французького курорту Біаріц дозволила оселитися там його першій дружині Людмилі (по другому чоловікові Очеретна, уроджена Шкребньова)

Про це пише Time з посиланням на представників влади та місцевих підприємців.

"Колишня дружина Путіна майже щороку приїздить в Біарріц "приймати водні процедури" як до розлучення, так і після, - йдеться у матеріалі. - Він (тамтешній російський консул Олександр де Міллер де Ла Серда - ред.) каже, що часто бачить її під час цих візитів: іноді вона сама кермує узятим напрокат автом або купує текстиль в улюбленому бутику. "Вона зупиняється або в Miramar - одному з найрозкішніших готелів міста  - "або в будинку, який належить нашому спільному другові з петербурзького оточення Путіна", - говорить він".

За інформацією видання, Людмила разом зі своїм новим чоловіком Артуром Очеретним у сусідньому з Біарріцем містечку Англе реконструюєть елітний об'єкт нерухомості. Очеретний зареєстрований власником цієї вілли в стилі ар-деко у місцевому земельному реєстрі.

Заступник міського голови Біарріца Жозелін Кастеньєд наголошує, що угоди з нерухомістю за участю родини Путіна не протирічать законодавству Франції. Як і всі інші інвестори, вони так само проходять строгі фінансові перевірки, щоб упевнитися в "чистоті" грошей, що інвестуються ними у Франції, говорить Кастеньєд.

Натомість місцевий православний священник отець Пантелеймон негативно відгукується про родичів Путіна.

Він каже, що сім'я Путіна багато років володіє нерухомістю неподалік від його церкви, але ці люди ніколи не навідувалися до храму, щоб подати милостиню або помолитися."Вони приїжджають сюди просто розважатися", - каже священник.

Окрім того, Time посилається на місцевого рієлтора Лорен Вебер, яка підтвердила факт придбання у 2012 році Катериною Тихоновою та її чоловіком Кирилом Шамаловим маєтку у Біарріці.

Біарріц - відомий бальнеологічний курорт французького "Срібного узбережжя". Місто розташоване на кордоні Франції та Іспанії.