Собача міміка визнана привабливішою за кошачу

Міжнародна група еволюційних психологів порівняла міміку собак і котів

Про це повідомляє Naked-Science.

Міжнародна група еволюційних психологів провела дослідження на безпритульних собаках і котах, аби визначити, наскільки одомашнення впливає на поведінку та пізнавальні можливості тварин.

У 2013 році вчені дослідили безпритульних собак. Вони дійшли висновку, що найчастіше люди надають перевагу собакам, які піднімають внутрішній край надбрівної дуги. На їхню думку, саме таким собакам щастить швидше залишити стіни притулку.

Аби визначити, що саме людям подобається у котах, вчені Університету Лінкольна та інших закладів проаналізували експресію 126 котів із 13 країн. Своє дослідження вони проводили на відеороликах, які викладають у мережу власники котів.

На основі переглянутого матеріалу автори дослідження склали систему кодування лицьового руху котів у порівнянні з людськими рухами. Серед тварин, яких аналізували, були різні породи – від сфінкса до мейн-куна у віці від 2 місяців до 19 років.

Найвагомішим фактором, який впливав на перебування кота у притулку, була частота тертя тварини об різні предмети. На думку вчених, тварини, які найчастіше це робили, залишалися у притулку на 30% менше, аніж їхні смугасті товариші.

По закінченню цих досліджень вчені дійшли висновку, що собача міміка привабливіша за кошачу.