Терористи б'ють з артилерії в зоні АТО: 1 боєць ЗСУ загинув, ще 7 - поранені

За минулу добу один український військовослужбовець загинув на Донбасі, семеро військових зазнали поранень

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Минулої доби терористи 52 рази відкривали вогонь по позиціям української армії, 5 разів використовували заборонені Мінськими угодами артилерійські системи. Понад те, артилерійські снаряди окупантів тричі влучали у житлові квартали прифронтових населених пунктів.

Найбільше обстрілів, а саме 22, було зафіксовано на Приморському напрямку. Там вороги пошкодили  будинки місцевих мешканців та деякі об'єкти інфраструктури населеного пункту Ольгінка.

Позиції в районі Чермалика накрили вогнем з мінометів калібру 120-мм, а поблизу Водяного - з 82-мм мінометів. Бойовики відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї в районі Талаківки, Лебединського, Гнутового, Березового та Павлополя. Загарбники також використовували зенітні установки, БМП та снайперів.

На Донецькому напрямку терористи обстріляли воїнів ЗСУ в районі Пісків, Авдіївки та Невельського з піхотного озброєння. Ввечері російсько-терористичні бандформування значно активізувались, особливо у передмісті Авдіївки та на Світлодарській дузі. З мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів вони гатили в районі Авдіївки, Кам'янки та Луганського.

Кілька мін влучили і в житловий район Авдіївки, одна з них вибухнула поруч з будинком по вулиці Тургенєва. В результаті цього осколками було пошкоджено вікна та фасад будівлі, а також припарковану неподалік автівку, ніхто з мирних жителів не постраждав. Біля іншого будинку на тій вулиці осколками міни було поранено 48-річну жінку. Лікарі швидкої допомоги діагностували у неї мінно-вибухову травму та осколкове поранення правої гомілки. Постраждалій було надали допомогу на місці, втім від госпіталізації вона відмовилась.

На Луганському напрямку під обстріли з мінометів калібру 120 й 82 мм потрапили оборонні укріплення в районі Новотошківського. Терористи били з 82-мм мінометів поблизу Кримського, Новоолександрівки та Щастя. Окупанти використовували гранатомети різних модифікацій та стрілецьку зброю для обстрілів поблизу Донця, Станиці Луганської, Троїцького та Лобачевого.

"Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби один військовослужбовець ЗС України загинув. Ще семеро бійців сил АТО зазнали поранень", - наголосили у штабі.