У Франківську відкривається мистецький фестиваль Porto Franko

У Франківську з 14 по 18 червня пройде мистецький фестиваль Porto Franko

Про це повідомив гендиректор фестивалю Porto Franko Ростислав Держипільський, повідомляє Еспресо.TV.

За словами гендиректору фестивалю, цього року Porto Franko буде потужнішим, аніж минулорічний Porto Franko Гоголь Fest. За його словами, дійство проходитиме у трьох частинах.

"Сьогодні буде три фази відкриття. Спершу на нашій стометрівці буде відкритий морський контейнер. Це наша інсталяція, яка поступово з'являлася в нашому місті. Його відкриття буде о 18 годині. Ще одна локація – бувша територія палацу Потоцьких, звідки пішло місто. Там відкриється порт-палац", - розповів Держпільський.

У закинутих будівлях Палацу Потоцьких пройде візуальна програма, а на території палацу гратимуть іноземні ді-джеї. Також там відкриють Тропік Стедж і фуд-корти. Ця частина дійства запрацює з 19 години.

"Кульмінацією фестивалю стане відкриття шоу, музично-театралізоване дійство - ось тут на площі біля драмтеатру, коли наш театр перетвориться на корабель. На лайнері у фіналі повідомлять, що корабель відправляється у величезну подорож на 5 днів", - розповів гендиректор.

За його словами, і дах театру, і площа перед ним, а також усі приміщення будівлі перетворяться у такий собі лайнер, звідкіля звучатиме музика та відбуватиметься театралізоване дійство, а також світлове шоу. У дійствах братимуть участь місцеві та всеукраїнські актори, музиканти та письменники.

Головною родзинкою фестивалю, за словами Держипільського, буде бамбуковий орган, якого вперше за всю українську історію привезуть до країни.

Насолодитися яскравими дійствами Porto Franko можна буде до 18 червня включно.