Держдума Росії закликала міжнародні федерації не проводити змагання в Україні

Глава комітету Держдуми РФ з фізкультури і спорту Михайло Дегтярьов закликав міжнародні спортивні федерації не проводити змагання в Україні

В такий спосіб він відреагував на те, що членів російської боксерської делегації не впустили до України в зв'язку з незаконним відвідуванням окупованого Криму, передає Р-Спорт.

"Хочемо висловити підтримку нашому боксеру Георгію Кушиташвілі, якого Україна не пустила на чемпіонат Європи до Харкова. Всі світові федерації ми закликаємо до того, щоб закінчувати з міжнародними змаганнями на території України", - заявив Дегтярьов 

Депутат Держдуми РФ вказав на те, що "країна, що приймає змагання, повинна взяти на себе зобов'язання забезпечити безпеку всім спортсменам всіх країн", хоча причина недопуску членів російської делегації полягала в іншому. Її Дегтярьов назвав надуманою. 

Незважаючи на заклик до міжнародних федерацій про скасування змагань в Україні, представник законодавчої влади РФ підтримав рішення тренерського штабу збірної Росії з боксу, яка не стала бойкотувати чемпіонат Європи в Харкові.