Екс-глава харківської податкової був пов'язаний з лідером "Оплоту", - ЗМІ

Затриманого екс-главу податкової адміністрації Харківської області генерал-лейтенанта Станіслава Денисюка викрито у зв'язках із терористом Євгеном Жиліним

Про це повідомляє "ЦензорНЕТ".

Вони познайомилися ще в середині 1990-х в харківському УБОЗі, який очолював Денисюк. Як зазначається, у неформальних бесідах він називав Жиліна своїм учнем.

Жилін, як і його шеф, неодноразово потрапляв у поле зору журналіста Климентьєва (зниклого в серпні 2010 року під час зйомок дачі Денисюка на Харківщині). Одна з публікацій мала продовження. Жилін опинився на лаві підсудних за звинуваченням у викраденні бізнесмена і отримав реальний термін. Однак, його товариші по службі домоглися перегляду справи. Жилін вийшов на свободу, і навіть відновився на роботі.

За даними видання, серед паперів, які знайшли у Денисюка, були довідки щодо Жиліна з номерами телефонів. У тому числі і довідка, в якій розписані два дні, що передували зникненню Климентьєва.

Ще одним епізодом, де Денисюк та Жилін нібито діяли разом є рейдерська атака на будинок вчительки Ніни Москаленко поблизу київського Ботанічного саду.

"Перед тим, як бандити нахабно розгромили її будинок, генерал Денисюк приходив і намагався з нею домовитися. У "тітушках", які зруйнували її будинок, пізніше впізнають бойовиків терористичної організації "Оплот", - йдеться у повідомленні.

Незабаром суд має розглянути питання про зміну Денисюку запобіжного заходу і перегляду застави в бік зменшення.