З'явилися подробиці розслідування замаху на Осмаєва і Окуєву

Начальник Нацполіції у Києві Андрій Крищенко стверджує, що слідство має достатньо доказів, аби віддати під суд кілера Осмаєва та Окуєвої

Про це повідомив в інтерв'ю начальник ГУ Нацполіції у Києві Андрій Крищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Крищенка, слідство має достатньо доказів, аби притягнути до кримінальної відповідальності кілера, який вчинив замах на добровольців АТО Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву.

"Ситуацію можна розкласти на дві складові: перша – це сам факт стрілянини, замах, нанесення тілесних ушкоджень Осмаєву. Зловмисник ідентифікований. У тому, що він стріляв у потерпілих, у слідства немає сумнівів. Завдяки тому, що вони відстрілювалися, кілер отримав поранення, і ми його затримали, сумнівів також немає", - розповів Крищенко.

Друга складова, яка дозволяє притягнути до суду нападника, за словами Крищенка, пов'язана з його мотивами злочину.

За даними керівника Нацполіції, стрілок уже свідчив поліції, проте розповів свою версію подій.

"Він перебуває у тяжкому стані. Проте коротко з його слів, він начебто збирався зробити подарунок", - зазначив начальник Нацполіції.

Також Крищенко відмітив, що правоохоронці проводять масштабне розслідування та встановлюють обставини, за яких зловмисник зумів отримати легальний паспорт України та де перебував до моменту замаху.  Нюанси про "російський слід" у справі він не повідомив.

"Про всі ниточки до Росії ми зараз розповідати не будемо. Є ще багато цікавих версій та напрямків роботи, над якими ми зараз працюємо. Існують зовнішні ознаки, які відомі навіть журналістам. Зокрема, те, що він приїхав із Росії, мав багате кримінальне минуле, певні зв'язки", - підкреслив Крищенко.

Також він додав, що "російський слід" не впливає на перебіг подій у цій справі. За його словами, найголовніше це те, що існує сам факт замаху на життя двох людей, і цього достатньо для кваліфікації злочину.

Наостанок він додав, що головним мотивом скоєння злочину слідство вважає патріотичну діяльність добровольців АТО.