Садовий оголосив вимоги до Гройсмана щодо львівського сміття

Мер Львова Андрій Садовий озвучив вимоги до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана для вирішення проблеми з утилізацією львівського сміття

Про це мер Львова написав у Facebook.

Так, Садовий звинуватив владу в штучному перешкоджанні вивезенню сміття на альтернативні полігони і заявив, що їхнім керівникам погрожують кримінальними справами та навіть фізичної розправою.

"Припинити створення штучних перешкод для вивезення ТПВ зі Львова на альтернативні полігони (кримінальні справи, погрози та негайні масові перевірки навіть власників приватних полігонів, які погоджувалися працювати зі Львовом). Власник полігону в Покровську взагалі публічно заявив про погрози сім'ї", - написав Садовий.

Мер Львова також вимагає від Гройсмана наказати голові Львівської ОДА припинити блокування сортувально-брикетувальної лінії в індустріальній зоні "Рясне-2".

"Запуск лінії дозволить зменшити об'єм сміття зі Львова у 6 разів. Ви пишаєтесь тим, що у Вінниці біля полігону є сортувальна лінія? У нас запуск пресувальної лінії (при чому значно сучаснішої) блокують", - поскаржився львівський мер.

Садовий також зажадав від Гройсмана пришвидшити виділення кредиту Європейського інвестбанку для вирішення проблеми львівського сміття, виділити ділянку в області для нового сміттєпереробного комплексу та припинити кримінальні справи щодо голандських інвесторів, які планують будувати індустріальний парк у зоні "Рясне-2".

Ще одна вимога мера Львова до голови уряду - "припинити слухати політичних радників, які кажуть про "рейтинги Садового".