У Кременчуцькій колонії 8 підлітків порізали собі вени

У Кременчуцькій виховній колонії неповнолітні арештанти намагалися підняти бунт

Про це повідомила прес-служба прокуратури Полтавської області.

У Кременчуцькій виховній колонії 8 неповнолітніх засуджених порізали собі вени уламками скла, кахлю та дзеркал. Арештанти намагалися підняти бунт. Вони вимагали від керівництва колонії послабити встановлений режим, а точніше дозволити їм користуватися забороненими предметами.

Коли працівники адміністрації відмовилася йти їм на поступки, вони почали трощити навколо себе меблі та вести себе агресивно.

За фактом подій у виховній колонії прокуратура порушила відразу кілька кримінальних проваджень.

"Кременчуцькою місцевою прокуратурою відомості про даний факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 120  "Доведення до замаху на самогубство, вчинене щодо неповнолітнього" та ч. 1 ст. 137 "Неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілого" КК України", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Також поліція порушила кримінальне провадження за ст.194 ч.1 "Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах" ККУ.

Наразі прокуратура перевіряє правомірність дій адміністрації колонії.