У МВС розповіли про хід будівництва "Стіни" на кордоні з Росією

Державний проект "Стіна" на кордоні з Росією збудований приблизно на 14%

Про це повідомила прес-служба МВС України.

За словами прес-служби, наразі вже зроблено 273,5 км протитранспортних ровів, майже 170 км рокадних доріг і понад 83 км металевого загороджувального паркану, розгорнуті комплекси відео контролю та сигналізації.

"На кордоні з Росією тривають роботи з дооблаштування опорних пунктів, інші інженерних споруд, які зводяться для охорони та оборони державного кордону на українсько-російській ділянці. Наразі проект реалізований близько на 14%, адже проводити роботи в повній мірі не дозволяє певний брак фінансування", - констатує прес-служба відомства.

За їхніми даними, у 2015-2016 роках на заходи з облаштування кордону з Росією уряд виділив із Держбюджету 600 млн грн, у 2017 році на будівництво вдалося отримати 50 млн із запланованих 200 млн грн.

"Наразі, як бачимо, тільки частина кордону облаштована. Ще необхідно облаштувати 2 тисячі кілометрів кордону з Росією. 409 кілометрів - це Луганська та Донецька області, де зараз проходить АТО, і як ця територія відійде до України, там поставимо такі конструкції. Частина кордону в Чернігівській області вже облаштована", - повідомили у прес-службі.