У СБУ пропонують оголосити бойкот "п'ятій колоні" Росії в українських ЗМІ

Відповіддю на ворожу російську пропаганду має стати бойкот усім представникам "п’ятої колони" Російської Федерації в інформаційному просторі України

Про це у своєму зверненні заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, інформує прес-служба відомства.

"Упродовж трьох років російської військової агресії СБУ систематично завдає нищівних ударів розвідувально-диверсійній та інформаційно-підривній мережі спецслужб РФ на території України. Проте ворожа п’ята колона, яку ворог готував, плекав, підгодовував задовго до початку відкритого нападу на Україну, ще не знешкоджена повністю", - заявив Грицак.

За його словами, представники такої п'ятої колони намагаються маніпулювати недосконалістю українського законодавства та свободою слова.

"Адекватна відсіч ворогу вимагає рішучих спільних дій, поєднання сили права та сили громадської думки, як зброї проти російської агресії в інформаційному просторі. Для цього нам потрібно терміново розробити й ухвалити зміни до законодавства України про кримінальну відповідальність. Наша мета ‒ надати у Кримінальному кодексі України адекватну правову оцінку всім формам і методам гібридної війни", - сказав Грицак.

Голова СБУ заявив, що також необхідно укласти акт інформаційної єдності українських журналістів у протистоянні ворогу.

"Відповіддю на цю пропаганду має стати бойкот усім представникам п’ятої колони Росії в інформаційному просторі України. Вони мають стати персонами нон-грата на вітчизняних інформаційних ресурсах ‒ для прихильників "путінського руського міра" має залишитися лише "кісельовсько-соловйовський" майданчик", - додав голова СБУ.