ЄС та США підтримали "держпереворот" в Україні 2014 року, - Путін

У Кремлі вважають, що влада США та країни Європи підтримали "державний переворот" в Україні у 2014 році

Про це президент Росії Володимир Путін заявив в інтерв'ю американському режисеру Оліверу Стоуну, повідомляють "РИА новости".

За його словами, Центральне розвідувальне управління США дуже пильно стежило за подіями в Україні у 2014 році.

"Тоді Європа і США осідлали коня невдоволення людей, і замість того, щоб з'ясовувати, що реально відбувається, вони підтримали державний переворот", - наголосив Путін.

Президент стверджує, що головним мотивом подій на Майдані було бажання українців приєднатися в будь-якій формі до стандартів Євросоюзу, нібито щоб "позбавитися від принизливого становища, в якому вони опинилися з початку 90-х і до сьогоднішнього часу".

Він також зауважив, що повідомлення в американських ЗМі про те, що екс-президент Віктор Янукович тоді втік з Києва, насправді є спеціальною версією для того, "щоб виправдати підтримку держперевороту".

"Варто було йому тільки виїхати до другого за величиною міста країни на внутрішньополітичний захід, як озброєні люди захопили резиденцію президента. Якби в США захопили Білий дім, як би це називалося? Держпереворот, або що? Або, думаєте, вони прийшли туди, щоб підлогу підмести? " - заявив Путін.