Китай вирощуватиме картоплю на Місяці

У 2018 році Китай вирощуватиме картоплю на Місяці

Про це повідомляє Chongqing Morning Post.

Китай планує відправити у 2018 році на Місяць свій космічний корабель з місією Chang’e-4, до складу якого входитиме стаціонарна місячна платформа та невеликий місяцехід.

Як відомо, цей політ кілька разів переносився. Наразі остаточна дата запуску місії запланована на 2018 рік.

Після приземлення на зворотній стороні планети китайці випробують цю "екосистему", яка складатиметься з рослин, комах та штучного сонця.

За даними чиновників, запропоноване нововведення має форму герметичного циліндру розміром 18х16 см. У ньому буде картопляне насіння та яйця комах, включаючи шовкопрядів.

"Яйця шовкопрядів, які можуть виробляти вуглекислий газ, а картопля – виділяє кисень під час фотосинтезу. Разом вони можуть утворювати звичайну місячну екосистему", - повідомив головний розробник "екосистеми" Чзан Яньсюнь.

За даними ЗМІ, назвати місячну екосистему простою не можна. Це пов'язано з тим, що температура на планеті коливається від 170 до 100 градусів. Крім того, на Місяці відсутня атмосфера. Ці фактори впливають на "екосистему" та вимагають забезпечення циліндром надійної теплоізоляції та герметичності. 

Також відомо, що всередині циліндру вчені встановили камери, які дозволять слідкувати за розвитком подій через пряму трансляцію.

За інформацією ЗМІ,  цей проект вибрали з 257 пропозиції. У його розробці брали участь інженери та вчені з 28 китайських вишів.