НАБУ створює видимість боротьби з корупцією на шахтах Донеччини, - нардеп

Національне антикорупційне бюро України створює видимість боротьби з корупцією на державних шахтах Донеччини

Про це заявив у Facebook позафракційний народний депутат Віталій Купрій.

"Уже тривалий час я направляю заяви про злочин до Національного антикорупційного бюро України, в яких вказую про корупцію на державних шахтах Донеччини, а саме ДП "Селидіввугілля", ДП "Красноармійськвугілля", ДП "Шахтоуправління Південнодонбаське №1" під час проведення закупівель за державні кошти. Лише після мого звернення до суду детективами НАБУ, слідчими Національної поліції та прокуратури Донецької області було зареєстровано декілька кримінальних проваджень", - заявив Купрій.

За його словами, переслідування з боку НАБУ зовсім не лякає корупціонерів і вони продовжують грабувати шахти Донбасу.

"Даний факт свідчить або про некомпетентність Артема Ситника та його детективів, або про те, що НАБУ вступило в змову з корупціонерами та робить видимість боротьби з корупцією на державних шахтах. Черговий раз звертаюсь до НАБУ із заявою про злочин щодо розкрадання більше 12 мільйонів гривень посадовими особами донецьких шахт за сприянням керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості України", - додав нардеп.

Як пояснив нардеп, їхні корупційні діяння не лише знищують вугільну галузь країни, а й зачіпають кожного українця. Оскільки вкрадені кошти лягають у собівартість вугілля, яке йде на опалення помешкань та постачання гарячої води.

"Сподіваюсь на те, що Артем Ситник все ж таки припинить розкрадання державних коштів на шахтах Донбасу!", - резюмував Купрій.