Спецпрокурор США перевіряє зв'язок зятя Трампа з Росією, - ЗМІ

Спецпрокурор із розслідування втручання Росії у вибори в США Роберт Мюллер розслідує фінансові операції зятя і радника президента США Дональда Трампа Джареда Кушнера

Про це повідомляє The Washington Post.

Зокрема, слідчі розглядають ймовірні контакти Кушнера з послом РФ в США Сергієм Кисляком і з главою "Внешэкономбанка" Сергієм Горковим, додає видання.

За словами адвоката Кушнера Джеймі Горелика, розслідування спецпрокурора знаходиться на ранній стадії.

"Для спецпрокурора це нормальна практика вивчати фінансові записи, щоб знайти щось, пов'язане з Росією", - сказав Горелик.

Адвокат також зазначив, що його клієнт готовий співпрацювати зі слідством. Раніше він, зокрема, пообіцяв виступити зі свідченнями перед законодавцями в Конгресі США.

Представник спецпрокурора Мюллера відмовився коментувати дану інформацію, заявивши, що офіс спецпрокурора прийняв жорсткі заходи контролю для запобігання витоку інформації щодо розслідування.

Як уточнює видання, агенти ФБР і федеральні обвинувачі також продовжують розслідувати фінансові операції інших впливових представників оточення Трампа, включно з колишнім радником з питань національної безпеки Майкла Флінна, колишнього голови передвиборної кампанії Пола Манафорта і Картера Пейджа, який був радником із зовнішньополітичних питань кампанії.