У Британії розкритикували рішення київського суду щодо Насірова

У Британії не задоволені рішенням Солом'янського райсуду про відмову стягнути у бюджет 100 млн застави з відстороненого голови ДФС Романа Насірова

Про це повідомляє посольство Великої Британії в Україні.

У посольстві наголосили, що  в Україні необхідно створити спеціалізований антикорупційний суд.  

"Ми глибоко стурбовані з приводу нещодавнього рішення Солом'янського районного суду м. Києва, де докази, надані Великою Британією в рамках справи проти Романа Насірова, були визнані неприйнятними та відхилені. На цьому етапі відповіді органи Великої Британії вивчать усі факти, щоб встановити, чи мали місце кримінальні правопорушення з боку громадянина Великої Британії, який може постати перед судом у Сполученому Королівстві", - йдеться у документі.

У посольстві зазначають, що справа Насірова вимагає нагальної потреби в незалежній і прозорій судовій системі та необхідності якнайшвидшого створення спеціалізованого антикорупційного суду.  Також вони підкреслили, що до складу цього суду мають входити ретельно перевірені судді, які належним чином зможуть розглядати корупційні справи проти високопосадовців.

"Велика Британія підтримує реформи в Україні. Саме тому 6 липня у Лондоні відбудеться конференція з питань реформ в Україні. Реформа української судової системи є важливою складовою програми уряду України", - додали у посольстві.

Зокрема, у посольстві вважають, що конференція відкриє можливість українській владі продемонструвати її відданість реальному прогресу в реформуванні судової системи та боротьбі з корупцією.