У Дніпрі з'являться три нові станції метро

У місті Дніпро розпочалася активна фаза добудови метрополітену: здійснено перший за понад 20 років експериментальний вибух

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Зазначається, що вибух тривав 7 секунд.

"Випробування пройшло на перегоні між станціями "Вокзальна" та "Театральна" на глибині 48 метрів. Вибухові роботи не перевищили технічних норм і за рівнем коливань вклалися у показники трамваю. Вони допоможуть відстежити геологічні зміни та скорегувати подальший перебіг добудови метрополітену", - йдеться у повідомленні.

Тепер метробудівці готуються до наступних вибухових робіт і прибирання породи.

"Специфіка розбудови підземки у Дніпрі - це складні ґрунти та підземні води. Крім того, у центральній частині міста розташовано чимало історичних пам'яток", - додали у прес-службі.

Повідомляється, що експериментальні вибухи проводять не на повну потужність. Під час випробувань також буде протестовано нову методику австрійського зразка. Це - технологія проходження перегонних тунелів у підземці. 

Також використовуватиметься досвід французького міста Ренн, де нещодавно побувала делегація міської влади Дніпра.

Після добудови станцій "Центральна", "Театральна" та "Музейна", передбачених контрактом між мерією та турецькою компанією Limak, загальна довжина підземки сягне вже 11,1 км.

Консультант проекту - фірма Egis (Франція), супідрядник - ПАТ "Київметробуд".