Кремль розсварився з Захарченком і хоче його прибрати, - розвідка

Російська влада звинуватила главу "ДНР" Олександра Захарченко в тому, що він допускає грабежі

Про це у Facebook повідомила прес-служба управління розвідки Міноборони України.

За даними прес-служби, російське керівництво підозрює так зване керівництво "ЛНР/ДНР" в нецільовому використанні наданої допомоги.

"14 червня цього року в Донецьку російськими “контролюючими особами” було заслухано “главу ДНР” Олександра Захарченка, якого звинувачують у недбалому ставленні до виконання службових обов’язків, що спричинило масштабне розкрадання отриманих із Росії коштів, матеріально-технічних засобів", - повідомила прес-служба.

На їхню думку, Захарченка можуть відсторони від керівництва "ДНР" і посадити під варту. Його участь можуть розділити низка посадовців в "уряді ДНР". Наразі їм заборонили виїжджати до України та відвідувати "сіру зону", яка прилягає до лінії розмежування.

"Зростає рівень невдоволеності особового складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ рішенням командування про збільшення термінів перебування на передових позиціях (від 4 тижнів і більше) та змін у виплатах за бойове чергування (1% від добового грошового забезпечення), яке у подальшому нараховуватиметься тільки військовослужбовцям, які несуть службу безпосередньо у передових підрозділах", – додали у прес-службі.