Wikileaks звинуватив ЦРУ в атаках на Wi-fi роутери користувачів

Wikileaks звинуватив ЦРУ в тому, що вони зламували з 2007 року Wi-fi роутери користувачів

Про це повідомляє Ars Technica.

За словами Wikileaks, американська розвідслужба з 2007 року зламала як мінімум 10 виробників Wi-fi роутерів, серед яких D-Link і Linksys.

Контроль над пристроями спецслужби нібито отримували за допомогою прошивки CherryBlossom, яку ЦРУ розробило спільно зі Стенфордським науково-дослідним інститутом.

За даними організації, ця прошивка дозволяє відстежувати інтернет-активність користувачів, підключених до бездротового роутера Wi-Fi. Софт вміє перевіряти мережевий трафік в пошуку адрес електронної пошти, логінів та іншої інформації, а також перенаправляти браузер. Принцип роботи прошивки схожий на інші методи злому роутерів, констатують у Wikileaks.

"Керівництво по налаштуванню CherryBlossom займає 175 сторінок. Прошивка може працювати в широкому діапазоні маршрутизаторів", - розповідають в ЗМІ.

За даними організації, фахівці не розкрили потенційної кількості пристроїв або жертв, які могли потрапити під атаку, але відзначили, що ЦРУ зламували й публічні точки доступу.

Співробітники ЦРУ відмовляються коментувати ці обвинувачення. За даними ЗМІ, існує достатня кількість сторінок та унікальних деталей, які підтверджують, що документи є фактичними матеріалами ЦРУ.

Також вони зауважили, що за оприлюдненими матеріалами не можна зрозуміти, наскільки широко ЦРУ використовувало CherryBlossom.

На їхню думку, витік Wikileaks не включає в себе вихідний код або виконавчі файли, які дозволили б іншим групам хакерів скористатися методами ЦРУ.