Помер режисер культового фільму "Роккі"

У США на 82-му році життя помер режисер Джон Евілдсен, який зняв перший фільм серії "Роккі" та популярну в 1980-х роках стрічку "Хлопець-каратист"

Про це повідомляє ВВС.

Евілдсен помер у лікарні в Лос-Анджелесі від раку підшлункової залози. Про смерть режисера повідомив його син Ентоні.

Фільм "Роккі" за сценарієм Сильвестра Сталлоне розповідає історію шляху до успіху боксера Роккі Бальбоа. "Роккі" став найкасовішим фільмом 1976 року, попри досить низький бюджет, а також отримав нагороду кіноакадемії США як найкраща картина, а Джон Евілдсен взяв "Оскара" як кращий режисер.

"Спочивай з миром. Впевнийний, невдовзі ти зніматимеш хіти в раю. Спасибі. Слай", - написав у Twitter Сталлоне, для якого головна роль у "Роккі" стала проривною.

Фільми трилогії Евілдсена "Хлопець-каратист" (The Karate Kid) також стали касовими хітами. Перша картина, що вийшла в 1984 році, зібрала в США $90 млн при бюджеті у $8 млн. У 1973 році актор Джек Лемон отримав "Оскара" за головну роль у фільмі Евілдсена "Врятуйте тигра".

"Упродовж десятиліть його надихаючі історії про почуття, хоробрість і перемоги захоплювали серця поколінь американців", - прокоментував смерть режисера президент Гільдії режисерів Америки Періс Барклай.