У Лондоні демонстранти пішли на штурм, вимагаючи розслідування пожежі у хмарочосі

Сотні розлючених демонстрантів зібралися перед будівлею адміністрації лондонського району Кенсінгтон

Про це повідомляє DW.

Мітингарі, які покладають на владу відповідальність за загибель десятків людей унаслідок пожежі, вдерлися до адмінбудівлі, вигукуючи: "Ми прагнемо справедливості" та "Вбивці!".

Під час штурму виникли сутички між демонстрантами та охоронцями. Згодом учасники акції залишили будівлю.

Ще одна акція відбулася в урядовому кварталі Вестмінстер. Кілька тисяч демонстрантів пройшлися маршем до вулиці Даунінг-стріт, де розташована резиденція прем'єр-міністра країни, вимагаючи, зокрема, відставки голови уряду Терези Мей.

Демонстранти хочуть домогтися повного розслідування причин трагедії. На їхнє переконання, таке високе число загиблих - не останньою чергою наслідок непродуманої економії під час проведеного кілька років тому капітального ремонту споруди. Тоді на модернізацію будівлі, призначеної під соціальне житло, за даними ЗМІ, витратили близько 10 мільйонів євро.

Під час реконструкції споруди її зовнішні стіни були облицьовані спеціальним теплоізоляційним матеріалом. За даними журналістів, для покриття фасаду використали дешевші теплоізоляційні панелі, які не були вогнетривкими, і коштували на два фунти стерлінгів за штуку менше, ніж вогнетривкі.