Бойовики б'ють з танків на Донбасі, 5 бійців ЗСУ - поранені

За минулу добу п'ятеро українських військовослужбовців зазнали поранень у зоні проведення АТО

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Минулої доби терористи 66 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, зокрема використовували важке артилерійське озброєння. 

Окупанти 28 разів порушили режим припинення вогню на Приморському напрямку.  Позиції в районі Гранітного, Чермалика та Широкиного потрапили під вогонь  зі 120-мм мінометів, по Широкиному також били з танку. Бойовики випустити майже півтора десятка артилерійських снарядів зі 122-мм гаубиць по українських захисниках біля Новоселівки Другої. З менш потужних вогневих засобів, гранатометів та стрілецької зброї, бойовики неодноразово відкривали вогонь по наших укріпленнях поблизу Павлополя, Славного, Гнутового, Тарамчука, Талаківки, Водяного, Мар'їнки, Красногорівки тощо.

На Донецькому напрямку за добу було зафіксовано 17 обстрілів. Вранці Авдіївку та Калинове обстріляли зі 152-мм артилерійських систем, а пізніше воїнів поблизу Авдіївки накрили вогнем з танку, мінометів різних калібрів та піхотного озброєння. Вороги гатили з мінометів й поблизу Новгородського. В районі Верхньоторецького, Зайцевого, Кам'янки, Новоселівки, Новолуганського терористи застосовували протитанкові ракетні комплекси, озброєння БМП та БТР, гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. 

На Луганському напрямку бойовики 21 раз порушили "режим тиші".  Бандформування гатили зі 120-мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі Кримського та Катеринівки. Також під ворожий мінометний вогонь вчора потрапили наші укріплення поблизу Троїцького, Трьохізбенки та Старого Айдару. З менш потужної піхотної зброї, подекуди з озброєння БМП, проросійські бандформування вчора декілька разів били по українських захисниках, котрі тримають оборону неподалік Станиці Луганської, Новоолександрівки й Донця.

"В результаті бойових дій минулої доби п'ятеро бійців сил АТО зазнали поранень", - наголосили у штабі.