У Колумбії підірвали торговий центр, є жертви

В елітному районі колумбійської столиці Боготи стався вибух у торговому центрі Andino, внаслідок якого загинули щонайменше троє людей

Про це повідомляє ВВС.

За даними місцевих ЗМІ, вибух стався на другому поверсі будівлі поруч із жіночим туалетом. Загинули трі жінки, одна з яких - 23-річна громадянка Франції, яка працювала в Колумбії волонтером. Іншим двом загиблим було 31 і 27 років.

Мер Боготи Енріке Пеньялоса у Twitter назвав вибух терактом і додав, що крім загиблих також є близько десятка поранених.

Andino - один із найжвавіших торгових центрів в туристичному районі столиці. Вибух прогримів, коли там було багато відвідувачів. Вони купували подарунки до дня Дня батька.

Президент країни Хуан Мануель Сантос відвідав торговий центр і сказав журналістам, що не хоче говорити про те, хто може стояти за цим "мерзенним, жорстоким, боягузливим актом".

Наразі жодне з угруповань не взяло на себе відповідальність за вибух.

"Армія національного визволення" - друге за чисельністю озброєне повстанське угруповання після "Революційних збройних сил Колумбії" (ФАРК) - засудила напад і висловила співчуття близьким жертв атаки та пораненим. Повстанці також заявили, що організатори вибуху намагаються поставити під загрозу мирні переговори з урядом.

Упродовж останнього десятиліття в Боготі спостерігалося значне поліпшення ситуації з безпекою, після того, як влада пішла на діалог з повстанцями, що півстоліття вели партизанську війну.

У листопаді 2016 року уряд Колумбії і повстанці з ліворадикальної угруповання ФАРК підписали в Гавані нову угоду про мир замість колишньої. Попередня угода не вступила в силу, оскільки громадяни країни на референдумі проголосували проти її прийняття.