Росія вийшла з "Мінська". У БПП пояснили суть законопроекту про повернення Донбасу

Потреба в законі "Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету" виникла через фактичний вихід Росії з мінського процесу врегулювання збройного конфлікту

Про це заявила представник президента у парламенті, нардеп від БПП Ірина Луценко, повідомляє прес-служба партії.

"Це спостерігається упродовж всього 2017 року: запровадження рубльової зони на окупованих територіях, легалізація паспортів "ЛНР/ДНР", конфіскація українських підприємств, які сплачували податки до бюджету України, зміна лінії розмежування", – сказала Луценко.

Представник президента наголосила, що проект закону про реінтеграцію Донбасу спрямований на посилення обороноздатності держави в зоні АТО.

"У законі ми говоримо про правовий статус військових дій, визнання правового статусу окремих районів Донецької і Луганської області, поліпшення соціально-економічного управління, вирішення проблем людей в зоні конфлікту, закладаємо стратегічне бачення, як відновити суверенітет і територіальну цілісність", – додала Луценко.

Нардеп наголосила, що в законопроекті підтверджено прагнення України до політично-дипломатичного врегулювання конфлікту та відновлення територіальної цілісності.