Російські ЗМІ набрехали про отруєння українців гігантським шматком сала

Російські пропагандисти поширили фейк про нібито масове отруєння 200-кг шматком сала на Херсонщині

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

Так, російський канал "РЕН-ТВ" повідомив, що жителі міста Олешки спробували встановити рекорд на місцевому фестивалі, зробивши з 200-кг шматка гігантський бутерброд, але начебто почали масово звертатися до лікарень із ознаками отруєння.

Фейк розповсюдили "РИА-ФАН", "Комсомольская правда", "Политнавигатор", "Русская весна" та інші.

Місцеве видання "Южные вести" опублікувало спростування брехливого повідомлення. Журналісти звернулися за коментарем до головного лікаря Цюрупинської центральної районної лікарні Олега Попенка.

"Про це я дізнався із соцмереж. Подивився всі наші журнали приймального покою, амбулаторні звернення і тих, хто прибув на стаціонарне лікування з діагнозом "харчове отруєння" або скаргами на це – таких пацієнтів до нас не надходило", – розповів медик.

Повідомлення про масове отруєння також спростувала організатор фестивалю "Олешья Green Day" Олена Кравченко-Скалозуб.

"Інформація, яку поширили в мережі інтернет, є абсолютним фейком. Хочу ще раз подякувати олешківцям за участь у святі і закликаю їх довіряти тільки перевіреним ЗМІ – тим, у яких є баланс думок! Не читайте написи на парканах", – сказала Кравченко-Скалозуб.

При цьому місцеві ЗМІ з'ясували, що від початку фейк з'явився на сайті, підконтрольному меру Олешків Дмитру Воронову, який ворогує з організаторкою фестивалю.